CADANGAN 2

CADANGAN

BGROUND

cuba

Permata Negara Slideshow: Cikgu’s trip to Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Kuala Lumpur slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

Info Penting....

 

 

Selamat Datang

Selamat Meneruskan Pengajian
di UPSI 2011

Selamat bercuti kepada semua pelajar SKGJI
mulai 19 NOV 2011

Jangan lupa ulangkaji di rumah
Ilmu Pelita Hati

Masa Itu Emas
Jumpa nanti

tahun 2012

Selamat Tahun Baru

 

 

16 November 2011

Bermula di sini......


Akta Pendidikan 1996 telah memberikan beberapa implikasi yang sangat penting. Antaranya adalah pengiktirafan kuwujudan pendidikan prasekolah yang membuka peluang anak-anak mendapat tawaran tempat menimba ilmu serta peruntukan kewangan yang secukupnya. Sekitar tahun 2003 Kurikulum Prasekolah Kebangsaan telah diperkenalkan bagi menggariskan panduan kepada semua prasekolah KPM dan swasta. Tidak cukup dengan itu KPM menyediakan kursus dan latihan bagi menjamin keberkesanan pendidikan prasekolah.

Kanak-kanak 6 tahun wajib mendapat pendidikan rendah. Permulaan secara berperingkat telah dilaksanakan bagi pelajar Tahun 1 pada 1 Januari 2003. Berbagai-bagai perkara telah dijalankan bagi menarik penyertaan pelajar termasuk pelajar asli, kumpulan etnik di pedalaman Sabah dan Sarawak. Antaranya dengan mewujudkan program orientasi alam sekolah, mengatasi masalah keciciran di peringkat awal dan mengenakan denda jika pelajar tidak menyertai pendidikan rendah ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ABC

Doa-doa Harian